Antena 3 CNN Externe Republica Moldova. Comuniştii ar putea pierde puterea la alegerile de duminică

Republica Moldova. Comuniştii ar putea pierde puterea la alegerile de duminică

Republica Moldova. Comuniştii ar putea pierde puterea la alegerile de duminică
Sursa foto: Dorin Chirtoaca
04 Apr 2009   •   10:16

Actuala putere comunistă de la Chişinău ar putea fi învinsă la alegerile parlamentare de duminică, deoarece electoratul din Moldova a evoluat şi s-a vindecat de nostalgia comunismului. Afirmaţia aparţine primarului liberal al Chişinăului, Dorin Chirtoacă. El crede că o coaliţie democratică este singura şansă de redresare pentru Moldova.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, crede că alegerile parlamentare sunt singura şansă pentru a schimba faţa Moldovei. Într-un interviu acordat Evenimentului Zilei, Dorin Chirtoacă a afirmat că liderii comunişti se simt încolţiţi şi sunt conştienţi că duminică ar putea pierde puterea. Pentru a împiedica acest lucru, comuniştii lui Vladimir Voronin sunt pregătiţi să recurgă la orice mijloace.

Potrivit edilului de la Chişinău, nu e prima dată când actuala putere a cumpărat sau şantajat parlamentari din opoziţie. Pentru Chirtoacă, singura opţiune credibilă este o coaliţie democratică: ?Republica Moldova a fost condusă din '90 şi până acum de nomenclatura comunistă. Sunt aproximativ 200 de oameni care s-au perindat în funcţiile cele mai importante din stat. Sunt convins că avem mult mai mulţi oameni competenţi, care ar putea înlocui aceste 200 de persoane care au distrus Republica Moldova?, a declarat Dorin Chirtoacă.

El este convins că electoratul a evoluat şi nici chiar vorbitorii de limbă rusă nu mai au încredere în comunişti. Dovadă, 80% din populaţia Republicii Moldova doreşte integrarea europeană. Dacă democraţii vor câştiga alegerile, primarul Chişinăului promite reforme radicale, pentru a se putea vorbi în mod real despre integrarea europeană.

Evident, crede Dorin Chirtoacă, România este pentru Moldova partenerul cel mai apropiat care o poate sprijini în privinţa integrării.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Republica Moldova
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close