Antena 3 CNN Externe Republica Moldova sărbătoreşte împlinirea a 20 de ani de la independenţa faţă de Moscova

Republica Moldova sărbătoreşte împlinirea a 20 de ani de la independenţa faţă de Moscova

Republica Moldova sărbătoreşte împlinirea a 20 de ani de la independenţa faţă de Moscova
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
27 Aug 2011   •   18:26

Numeroşi oficiali, ambasadori dar şi simpli cetăţeni s-au reunit sâmbătă la monumentul lui Ştefan cel Mare, pentru a sărbători împlinirea a 20 de ani de la independenţa Republicii Moldova faţă de Moscova, conform Mediafax.

"În urmă cu 20 de ani, pe ruinele unui vast imperiu a apărut un stat nou – Republica Moldova, cel care pe drept ne aparţine, în care trăim acum liberi, ne educăm copiii şi dăm lumii semnalul clar că ne-am înscris într-un sistem civilizat, bazat pe democraţie şi ordine mondială”, a declarat premierul moldovean Vlad Filat.

Primarul general din Chişinău, Dorin Chirtoacă, a urat "La mulţi ani!” celor prezenţi. "Fiecare cetăţean al acestui stat, fie că este în ţară sau în afară, trebuie să se simtă mândru că este parte a Republicii Moldova. Pentru că aşa, după cum spunea Ştefan cel Mare, Moldova nu este a mea sau a altcuiva, ci este a urmaşilor, urmaşilor noştri”, a adăugat primarul.

Numeroşi ambasadori, printre care şi cei ai Rusiei, Ucrainei, României au participat la eveniment.

Primul preşedinte al Parlamentuluui Republicii Moldova independente, Alexandru Moşanu, a declarat: "Independenţa, suveranitatea şi renaşterea naţională, tricolorul, grafia latină, entitatea naţională sunt sintagmele care ar trebui să caracterizeze statul Republica Moldova”.



×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close