Antena 3 CNN Externe Reversul protestelor din Egipt. Peste 90 de cazuri de femei violate în Piaţa Tahrir, în patru zile. O fetiţă de şapte ani, printre victime

Reversul protestelor din Egipt. Peste 90 de cazuri de femei violate în Piaţa Tahrir, în patru zile. O fetiţă de şapte ani, printre victime

Reversul protestelor din Egipt. Peste 90 de cazuri de femei violate în Piaţa Tahrir, în patru zile. O fetiţă de şapte ani, printre victime
Sursa foto: Foto: nazra.org
05 Iul 2013   •   08:27

Cel puţin 91 de femei au fost agresate sexual sau violate în Piaţa Tahrir în ultimele patru zile, informează organizaţiei Human Rights Watch, citată de aljazeera.com.

Potrivit datelor publicate de organizaţia egipteană împotriva hărţuirii sexuale, Operation Anti-Sexual Harassment (OpAntiSH), care deţine o linie telefonică de urgenţă pentru victimele agresiunilor sexuale, duminică au existat 46 de astfel de atacuri, luni 17 iar marţi 23.

Un alt grup pentru drepturile femeilor, Nazra for Feminist Studies, a raportat alte cinci atacuri similare, arată HRW.

Una dintre victime a fost supusă unei operaţii după ce ar fi fost violată "cu un obiect ascuţit", în timp ce o ziaristă olandeză a fost violată de cinci bărbaţi şi evacuată apoi din ţară.

Pe 1 iulie, organizaţia egipteană Op care militează împotriva agresiunilor sexuale a scris pe contrul său de Twitter că printre femeile agresate s-au numărat femei în vârstă, bunici şi femei care se aflau în Piaţa Tahrir alături de copiii lor şi chiar o fetiţă de şapte ani.

Mai multe grupuri de voluntari au fost înfiinţate pentru a stopa fenomenul din Piaţa Tahrir care se manifestă în absenţa forţelor de ordine din zonă. Aceştia patrulează printre manifestanţi, dar cad adesea victime agresorilor care se răzbună pe cei care s-au autointitulat Bodyguarzii din Tahrir.



×
Subiecte în articol: Egipt proteste in Egipt
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close