Antena 3 CNN Externe Robert Mugabe (nu) demisionează din fruntea statului Zimbabwe

Robert Mugabe (nu) demisionează din fruntea statului Zimbabwe

Robert Mugabe (nu) demisionează din fruntea statului Zimbabwe
19 Noi 2017   •   20:20

Update: Preşedintele Zimbabwe, Robert Mugabe, şi-a încheiat intervenţia televizată duminică seară fără să îşi anunţe demisia şi a făcut cunsocut că va prezida luna viitoare congresul partidului său, relatează AFP.

"Congresul urmează să aibă loc în săptămânile viitoare. Eu voi prezida dezbaterile", a declarat el spre surpriza generală la câteva ore după ce a fost demis din funcţia de preşedinte al ZANU-PF.

Pe de altă parte, liderul veteranilor de război din Zimbabwe, Christopher Mutsvangwa, a declarat agenţiei Reuters că planul pentru punerea sub acuzare a lui Robert Mugabe va fi dus la îndeplinire. El a lansat un apel populaţiei să protesteze după discursul preşedintelui.

Mai devreme, AFP anunţase, citând o sursă din anturajul prezidenţial, că Robert Mugabe a acceptat să îşi prezinte demisia.

Știrea inițială: Robert Mugabe a hotărât să demisioneze din funcţia de preşedinte al statului Zimbabwe, după câteva ore de când partidul său care se flă la putere l-a demis de la conducere după 37 de ani, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată negocierilor, scrie news.ro.

Şeful statului zimbabwean Robert Mugabe a fost destituit duminică din funcţia de preşedinte al partidului Zanu-PF, care va fi preluată de fostul său vicepreşedinte, Emmerson Mnangagwa, a declarat pentru AFP un membru al formaţiunii politice aflate la putere la Harare din 1980.

''A fost adoptată o rezoluţie pentru a-l demite pe preşedinte şi a-l înlocui cu Mnangagwa'', a declarat sursa citată, sub rezerva anonimatului.

Mii de zimbabweeni au ieşit sâmbătă dimineaţă pe străzile din Harare pentru a-şi arăta sprijinul faţă de preluarea puterii de către armată, măsură survenită în această săptămână, şi pentru a-i cere preşedintelui Robert Mugabe să renunţe oficial la putere.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close