Antena 3 CNN Externe Roma. Mii de locuitori părăsesc oraşul de teama unui posibil cutremur

Roma. Mii de locuitori părăsesc oraşul de teama unui posibil cutremur

Roma. Mii de locuitori părăsesc oraşul de teama unui posibil cutremur
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Mai 2011   •   23:17

La 2764 de ani de la întemeiere, Roma ar fi din nou ameninţată de pericol. Potrivit studiilor unui cercetător care a murit acum mai bine de 30 de ani, Cetatea Eternă va fi distrusă miercuri de un cutremur violent. Prezicerile seismologului au reuşit să trezească fiori multor localnici, dar şi românilor care trăiesc acolo.

După calculele cercetătorului, Roma ar fi miercuri, o ruină. Giampaolo Giuliani, care a decedat în 1979, a lăsat cu limbă de moarte că seismul devastator va fi provocat de alinierea planetelor, a Soarelui şi a Lunii. Localnicii au dubii, dar îşi spun că paza bună trece primejdia rea.

Desi comunitatea ştiinţifică respinge cu hotarâre teoria lui Bendandi, locuitorii Romei preferă să fie prudenţi. De teama cutremurului, mai multe familii se vor refugia in campinguri si sate de vacanta iar alteele au luat cu asalt agentiile de turism pentru a-şi programa o vacanţă în străinătate

Unii români aflaţi la Roma au şi ei inima strânsă. Pentru sceptici, cercetătorii institutului de seismologie au decretat mâine zi a porţilor deschise.

Elemente ştiinţifice care să susţină această profeţie, nu există. O realiniere a planetelor nu implică un risc mai mare de cutremur. Potrivit presei, mâine, peste 15% din funcţionarii Romei şi-au luat liber.

 


 

×
Subiecte în articol: cutremur isterie roma
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close