Antena 3 CNN Externe Cum a încercat un zidar român să mituiască polițiștii italieni. Riscă între 4 și 7 ani de închisoare

Cum a încercat un zidar român să mituiască polițiștii italieni. Riscă între 4 și 7 ani de închisoare

Un bărbat român, în vârstă de 42 de ani, riscă între 4 și 7 ani de închisoare, după ce a încercat să îi mituiască pe agenții de poliție din L’Aquila, Abruzzo.

Cum a încercat un zidar român să mituiască polițiștii italieni. Riscă între 4 și 7 ani de închisoare
Sursa foto: Pexels
de Maria Zărnescu    |    23 Apr 2021   •   20:28

Denunțul pentru instigare la corupție a fost realizat de către agenții de poliție din localitatea Pratola Peligna.

Totul s-a întâmplat în cursul zilei de miercuri, pe autostrada A24, lângă cabina de taxare din Valle del Salto. Zidarul a fost surprins de oamenii legii conducând un camion supraîncărcat.

"Un zidar conducea un camion ce transporta schele și materiale de construcție, dar care era în mod evident supraîncărcat. Agenții Subsecției de Poliție Rutieră din Pratola Peligna l-au interceptat și l-au invitat să părăsească autostrada pentru ca apoi să ajungă la stația de cântărire unde au constatat un exces de peste o tonă, comparativ cu limita permisă prin lege", precizează polițiștii italieni, potrivit Rotalianul.com.

Conform relatării polițiștilor, bărbatul a fost sancționat pe loc cu o sumă de 430 de euro. Bărbatul nu a fost însă mulțumit de amendă și a încercat să îi mituiască pe agenții de poliție cu o sumă mai mică.

"Pe toată durata procedurii de emitere a procesului verbal, de la constatări și până la redactarea acestuia, șoferul, un român de 42 de ani rezident în L’Aquila, a încercat de mai multe ori să le ofere bani agenților pentru a evita amenda, până în punctul în care le-a arătat 4 bancnote de 50 de euro care au fost sechestrate imediat. Asta l-a costat și un denunț pentru instigare la corupție", mai precizează Poliția din Italia.

×
Subiecte în articol: euro mita roman Politie Italia
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close