Antena 3 CNN Externe Salvare contracronomentru în Spania, după ce o româncă a ameninţat că se aruncă de la balcon

Salvare contracronomentru în Spania, după ce o româncă a ameninţat că se aruncă de la balcon

Potrivit martorilor, femeia, de origine română, cunoscută cu afecțiuni mintale s-a urcat pe balustrada balconului unui bloc din Spania, amenințând că se va arunca în gol. Din fericire, un tânăr, student la psihologie, a intervenit rapid şi a salvat situaţia.

Salvare contracronomentru în Spania, după ce o româncă a ameninţat că se aruncă de la balcon
de Claudia Popovici    |    05 Mai 2021   •   20:12

Incidentul a avut loc, marţi după amiaza, pe strada Padre Lucas, municipiul Calahorra din La Riojas, Spania.

Tânărul Camilo Medina își ajuta părinții la barul de vis-a-vis. La un moment, tatăl său a început să strige „Cade, cade!”. Camilio a ieșit din magazin şi a văzut-o pe româncă urcată pe balustrada balconului ei.

Potrivit acestuia, după ce vecinii femeii au încercat, în zadar, să o convingă să coboare a luat decizia să intervină. A luat o scară și a urcat la etajul al doilea.

Ajuns lângă femeie, tânărul şi-a folosit cunoștințele dobândite la facultatea de psihologie, mai ales că nu vorbea limba română.

„Mă gândeam că trebuie să urc, că trebuie să fac ceva. Odată ajuns acolo m-am calmat. Am găsit-o dezorientată, mi-am coborât masca, i-am spus numele meu și i-am întrebat-o cum se numește”, a povestit tânărul student.

„I-am spus prin gesturi să respire adânc”

„Elvira”, a răspuns ea și „prin gesturi i-am spus să respire adânc”, a mai spus Camilio care a reuşit să o coboare pe româncă de pe balustradă.

Ajunşi în apartamentul femeii, a ţinut-o de mână şi a continuat exercițiile de respirație până a sosit o patrulă de poliție, scrie niusdiario.es, citaţi de stiridiaspora.ro.

Astfel, Camilio și-a dat seama că Elvira suferea de un fel de tulburare mintală. 

Agenții de poliție au reușit să ia legătura cu fiica, soțul fiicei și nepoata ei, care erau la serviciu și, la scurt timp, ginerele a ajuns acasă, deschizând ușa.

Familia româncei este foarte recunoscătoare

Familia româncei s-a arătat recunoscătoare tânărului care a dus o luptă contracronometru pentru a-i salva viaţa.

Pe de altă parte, mama lui Camilio a povestit că încă mai are emoții, dar este fericită că băiatul ei are o inimă mare".

×
Subiecte în articol: romanca salvată balustradă bloc Italia
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close