Antena 3 CNN Externe Românii, catalogați drept ”idioții Europei” de jurnaliștii germani, alături de bulgari și ucrainieni, pentru că refuză vaccinarea

Românii, catalogați drept ”idioții Europei” de jurnaliștii germani, alături de bulgari și ucrainieni, pentru că refuză vaccinarea

Românii, alături de ucrainieni și de bulgari, sunt numiți ”idioții Europei” de jurnaliștii de la o publicație germană. Situația epidemiologică din estul continentului este descrisă drept catastrofală.

Românii, catalogați drept ”idioții Europei” de jurnaliștii germani, alături de bulgari și ucrainieni, pentru că refuză vaccinarea
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    29 Oct 2021   •   23:56

În ziarul Hamburger Morgenpost a fost publicat un amplu material despre situația pandemiei în țătile din estul europei. Jurnaliștii subliniază că România, Ucraina și Bulgaria au cele mai scăzute rate de vaccinare de pe întreg continetul.

Au fost prezentate situațiile epidemiologice din cele trei țări, iar criza COVID-19 din România este descrisă pe larg. Și nu este prezentată în culori frumoase.

Spitalele noastre sunt pline până la refuz, oamenii nu mai au loc în paturi, cei care pot sta pe un scaun sunt așezați în acest fel, doctorii și asistentele se luptă cu epuizarea. Românii se îmbrâncesc pentru tuburi de oxigen și nu se vaccinează.

Sub titlul "«Idiotii Europei»: De ce situaţia corona din Est escaladează masiv", materialul publicat de presa din Germania scoate în evidență modul în care țara noastră a ajuns în această situație: refuzul oamenilor de a se vaccina.

Totodată, este subliniat rolul important pe care biserica l-a avut în această poveste. Au fost evidențiate îndemnurile a doi preoți. Redăm câteva dintre concluziile ziariștilor germani:

 ”Vaccinează-te! (...) Dumnezeu se descoperă și prin știință”, a predicat recent pastorul român Valeriu Roșcan. De fapt, un astfel de apel al unui duhovnic ortodox român este o raritate, pentru că tocmai reprezentanții acestei confesiuni sunt cei care alimentează scepticismul cu privire la vaccinări,” au notat nemții.

”Arhiepiscopul constănțean Teodosie Petrescu, de exemplu, susține că nimeni nu este responsabil pentru vaccin. Cei care vaccinează „își semnează condamnarea la moarte”, predică Teodosie Paraschiv, preot călugăr în mănăstirea Durau. Biserica Ortodoxă, la care se închină 86% dintre români, este extrem de influentă în țară,” au adăugat aceștia.

Politicienii nu sunt nici ei scutiți de vină. Este amintit episodul când Klaus Iohannis ne anunța că am învins pandemia. La momentul respectiv, doar 34% dintre români erau dispuși să se vaccineze. Ulterior, procentul a scăzut la 16%, potrivit sondajelor institutului IRES din București.


 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close