Antena 3 CNN Externe Rus condamnat la muncă silnică pentru trădare, după ce a vrut să înoate din Crimeea în Odesa pentru a se alătura forţelor ucrainene

Rus condamnat la muncă silnică pentru trădare, după ce a vrut să înoate din Crimeea în Odesa pentru a se alătura forţelor ucrainene

Un cetăţean rus a fost condamnat la muncă silnică pentru trădare, după ce a vrut să se alăture trupelor ucrainene şi a încercat să înoate din Crimeea până la Odesa.

Rus condamnat la muncă silnică pentru trădare, după ce a vrut să înoate din Crimeea în Odesa pentru a se alătura forţelor ucrainene
Sursa foto: Googla Maps
de Georgiana Adam    |    06 Mar 2023   •   12:08

Un rus cu domiciliul în orașul Sankt Petersburg, care a încercat să înoate din Crimeea ocupată de Rusia până în portul ucrainean Odesa, a fost încarcerat, relatează agenția rusă de știri RIA Novosti citată de Sky News.

Curtea Supremă din Crimeea l-a condamnat pe bărbatul în vârstă de 40 de ani la șase ani de închisoare cu muncă silnică, după ce l-a găsit vinovat de trădare pentru trecerea ilegală a frontierei.

Bărbatul se opunea „operațiunii militare speciale” și anul trecut a decis să părăsească Rusia pentru pentru a ajuta forțele armate din Ucraina.

După ce a contactat un grup de militari voluntari din Ucraina, rusul a încercat să ajungă înot în Odesa via Crimeea. El a cumpărat un costum de neopren, înotătoare, busolă și lanternă subacvatică, potrivit Mediafax.

După două zile petrecute în apă, bărbatul a fost reținut de polițiștii de frontieră ruși. El a fost condamnat și va fi trimis într-o colonie penitenciară.

×
Subiecte în articol: Crimeea Odesa Ucraina
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close