Antena 3 CNN Externe Ruşii, fără contact sexual după vaccinarea împotriva COVID

Ruşii, fără contact sexual după vaccinarea împotriva COVID

Un oficial rus din Sănătate a spus că persoanele recent imunizate trebuie să evite activităţile care necesită mai mult efort fizic, pentru cel puţin 3 zile, printre care şi sexul.

Ruşii, fără contact sexual după vaccinarea împotriva COVID
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iul 2021   •   14:33

Medicii din Rusia le-au recomandat deja cetăţenilor să nu fumeze, să nu bea alcool şi să nu meargă la saună, relatează DailyMail.

Dr. Denis Graifer, ministru adjunct al sănătății pentru regiunea Saratov, a declarat că rușii ar trebui să se abțină de la „stres fizic crescut”, inclusiv sexul. 

”Cred, că toată lumea știe că sexul este o activitate foarte consumatoare de energie”, a declarat dr. Graifer într-o conferință de presă.

Până acum, Rusia a reuşit să vaccineze doar 13 la sută din populaţie cu ambele doze ale serului Sputnik V, deşi se află în mijlocul valului 3.

”O poți face, fă-o doar cu precauție”, a spus Oleg Kostin, superiorul doctorului, referindu-se la sex după vaccinuri. Rușii ar trebui „să aibă bun simț și să nu exagereze”, a îndemnat el.

 

Deși vaccinul nu a obținut încă aprobarea din partea organismelor internaționale de sănătate, cum ar fi OMS și Agenția Europeană a Medicamentului, datele colectate din 47 de țări în care este utilizat sugerează că este extrem de eficient în oprirea cazurilor severe de virus.

×
Subiecte în articol: vaccinare
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close