Antena 3 CNN Externe Rusia a adăugat alte patru state europene pe lista neagră privind importul de alimente

Rusia a adăugat alte patru state europene pe lista neagră privind importul de alimente

Rusia a adăugat alte patru state europene pe lista neagră privind importul de alimente
Sursa foto: Foto: greece.greekreporter.com
13 Aug 2015   •   17:27

Dmitri Medvedev, premierul rus, a anunţat că Rusia nu va mai importa alimente din Albania, Muntenegru, Islanda şi Lichtenstein, avertizând că şi Ucraina ar putea fi inclusă pe lista ţărilor interzise în 2016, informează site-ul postului Radio Free Europe.
   
Dmitri Medvedev a anunţat joi că pe lista ţărilor din care Rusia nu va mai importa alimente au fost adăugate patru state.
  
El a precizat că Rusia a încheiat orice acord privind importul alimentelor din Albania, Muntenegru, Islanda şi Lichtenstein.
   
De asemenea, Medvedev a avertizat că şi Ucraina ar putea fi inclusă pe lista ţărilor interzise în cazul în care conducerea de la Kiev va implementa schimbările economice solicitate printr-un acord agreat cu Uniunea Europeană. În caz contrar, Rusia nu va mai importa alimente din Ucraina începând cu 2016, cu singura excepţie în care Kievul va ajunge la o înţelegere cu Moscova în circumstanţele economice prevăzute în acordul încheiat cu UE.
   
Pe lista neagră a Rusiei privind importul de alimente se află Statele Unite, Canada, Australia şi UE.
   
Această listă a reprezentat o sancţionare din partea Kremlinului, în 2014, a Statelor Unite şi a UE privind intervenţia acestora în conflictelor dintre Rusia şi Ucraina asupra peninsulei Crimeea şi celor din estul teritoriului ucrainean.
   

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close