Antena 3 Externe Rusia a făcut bilanţul relaţiilor cu NATO în 2015. Concluziile sunt îngrijorătoare

Rusia a făcut bilanţul relaţiilor cu NATO în 2015. Concluziile sunt îngrijorătoare

29 Dec 2015   •   15:12
Rusia a făcut bilanţul relaţiilor cu NATO în 2015. Concluziile sunt îngrijorătoare

Alianţa Nord-Atlantică continuă să creeze "ameninţări" la adresa siguranţei naţionale a Rusiei, prin suplimentarea capacităţilor militare în Europa de Est, acuză Ministerul rus de Externe, prezentând un raport despre evoluţia relaţiilor cu NATO pe parcursul anului 2015.

"Linia pe care NATO a asumat-o pentru a descuraja Rusia a luat forma suplimentării efectivelor militare în Europa de Est şi în statele baltice. Frecvenţa şi numărul exerciţiilor militare efectuate în apropierea frontierelor Rusiei au crescut", a comunicat marţi Ministerul rus de Externe, conform agenţiei TASS.

"În acest context, au fost necesare măsuri pentru contracararea ameninţărilor generate de Alianţa Nord-Atlantică la adresa siguranţei naţionale a Rusiei", subliniază diplomaţia de la Moscova.

"Am semnalat Alianţei şi principalelor state membre consecinţele şi potenţialele riscuri generate de reconfigurarea capacităţilor militare din Europa", precizează Ministerul rus de Externe.

"Rusia a acordat o atenţie specială caracterului de confruntare pe care îl comportă decizia de invitare a statului Muntenegru să adere la NATO, o manevră care fragmentează şi mai mult spaţiul european de securitate, creând o nouă linie de demarcaţie", a încheiat MAE rus.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close