Antena 3 CNN Externe Rusia, ajutată de un fost preşedinte SUA. Jimmy Carter a trimis hărți cu pozițiile ISIS în Siria

Rusia, ajutată de un fost preşedinte SUA. Jimmy Carter a trimis hărți cu pozițiile ISIS în Siria

Rusia, ajutată de un fost preşedinte SUA. Jimmy Carter a trimis hărți cu pozițiile ISIS în Siria
22 Oct 2015   •   19:27

Fostul președinte american Jimmy Carter a oferit Rusiei hărți cu pozițiile din Siria ale jihadiștilor din Statul Islamic (SI) și ale altor grupări islamiste radicale, a anunțat joi purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, citată de agenția EFE.

"Confirm că Jimmy Carter ne-a propus să ne trimită hărțile pe care le deține centrul său (Centrul Carter) și care prezintă actualele poziții ale grupărilor combatante din Siria (...) inclusiv pozițiile forțelor guvernamentale, ale SI și ale altor grupări", a indicat sursa citată. Purtătoarea de cuvânt a ținut să precizeze că respectivele date nu sunt secrete, multe dintre ele fiind deja disponibile pe site-ul centrului condus de fostul președinte american. "Oricum, am primit cu gratitudine gestul președintelui", a completat Maria Zaharova.

Jimmy Carter, care a declarat că îl cunoaște "foarte bine" pe președintele rus, Vladimir Putin, i-a trimis acestuia din urmă săptămâna trecută o scrisoare în care îi propune să-i trimită o copie a hărților ce permit efectuarea de bombardamente precise în Siria, unde forțele aeriene ruse au început pe 30 septembrie o campanie de raiduri aeriene, operațiuni similare împotriva jihadiștilor fiind desfășurate de anul trecut și de o coaliție antijihadistă condusă de SUA.

×
Subiecte în articol: Rusia Vladimir Putin
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close