Antena 3 CNN Externe Rusia avertizează Muntenegru: "Ar fi o nouă lovitură la adresa relaţilor dintre Rusia şi NATO!"

Rusia avertizează Muntenegru: "Ar fi o nouă lovitură la adresa relaţilor dintre Rusia şi NATO!"

Rusia avertizează Muntenegru: "Ar fi o nouă lovitură la adresa relaţilor dintre Rusia şi NATO!"
23 Noi 2015   •   14:45

Eventuala aderare la NATO a Republicii Muntenegru, care ar putea primi săptămâna viitoare o invitație în acest sens din partea Alianței, ar reprezenta un nou atac împotriva securității Europei, a avertizat luni șeful departamentului pentru cooperarea cu Europa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Andrei Kelin, transmite EFE.

'În cazul în care se ia decizia de a invita Muntenegrul în NATO, aceasta ar reprezenta o nouă lovitură la adresa securității europene și totodată la adresa relațiilor dintre Rusia și NATO', a declarat diplomatul rus pentru agenția Interfax. Kelin a recunoscut că diplomația rusă poartă discuții cu autoritățile muntenegrene pentru a le convinge de lipsa de oportunitate cu privire la aderarea la NATO.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a atras atenția Rusiei să nu se amestece în relațiile dintre statul balcanic și Alianța Nord-Atlantică. 'Dacă poate exista o consecință a amestecului rus, atunci aceasta nu poate fi decât o mai mare dorință din partea noastră de a invita Muntenegrul să devină membru cu drepturi depline al Alianței', a spus Stoltenberg.

La rândul său, Rusia susține că țările occidentale, cu SUA în frunte, încearcă să oblige autoritățile de la Podgorica să adere la NATO în ciuda opoziției majorității populației. Un sondaj recent, citat de mass media occidentale, relevă totuși că 52% dintre muntenegreni sunt în favoarea aderării țării lor la organizație.

 

×
Subiecte în articol: NATO Rusia Muntenegru Jens Stoltenberg
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close