Antena 3 Externe Rusia: Forţele de securitate au ucis trei suspecţi în atentatul de la metrou

Rusia: Forţele de securitate au ucis trei suspecţi în atentatul de la metrou

14 Mai 2010   •   23:39
Rusia: Forţele de securitate au ucis trei suspecţi în atentatul de la metrou
Sursa foto: vaduvele negre Djennet Abdurahmanova

Forţele ruse de securitate au ucis trei persoane suspectate că au organizat atentatul sinucigaş din metroul moscovit, după ce s-au opus arestării. Astfel, autorităţile au încercat să îi reţină pe suspecţi, dintre care unii ar fi însoţit atentatorii la Moscova, arăta şeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov, în cadrul unor discuţii cu preşedintele rus Dmitri Medvedev.
"Din păcate, nu am putut să îi prindem vii. Ei au opus rezistenţă armată puternică," arăta Bortnikov, fără a specifica când şi unde a avut loc conflictul.
Medvedev arăta că forţele de securitate ar trebui să ucidă militanţii care opun rezistenţă.
Luna trecută, Bortnikov arăta că toţi organizatorii atentatului din Moscova, în care au murit 40 de persoane, au fost identificate. Acesta a precizat că acum sunt căutaţi alţi membri ai grupului criminal.
Două femei sinucigaşe, din regiunea nord-caucaziană Daghestan, s-au aruncat în aer în metrolul din Moscova pe 29 martie.
Anchetatorii ruşi au arătat că teroristele sunt Mariam Şaripova, născută în 1982, soţia unui luptător islamist, şi adolescenta de 17 ani Djennet Abdurahmanova, al cărui soţ a fost ucis de forţele ruse de securitate.
Acestea făceau parte dintr-un grup numit Văduvele Negre.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentat terorist FSB
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close