Antena 3 CNN Externe Rusia încearcă să destabilizeze Ucraina. Vezi cine spune asta

Rusia încearcă să destabilizeze Ucraina. Vezi cine spune asta

Rusia încearcă să destabilizeze Ucraina. Vezi cine spune asta
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
de S.T.    |    08 Apr 2014   •   15:55

Evenimentele din estul Ucrainei par să facă parte dintr-o strategie a Rusiei de a destabiliza ţara, a afirmat marţi ministrul britanic al afacerilor externe William Hague, transmite Reuters.

"Nu poate exista justificare pentru această acţiune, care poartă toate însemnele unei strategii a Rusiei de destabilizare a Ucrainei", a declarat în Parlament şeful diplomaţiei britanice. Ocuparea clădirilor guvernamentale ucrainene de către manifestanţi proruşi pare să facă parte dintr-un plan de slăbire a credibilităţii apropiatelor alegeri prezidenţiale în Ucraina, a mai adăugat el.

Poliţia ucraineană a reţinut 70 de persoane care ocupaseră în timpul nopţii o clădire a administraţiei regionale în estul Ucrainei, aminteşte Reuters.

"Este ceva la care trebuie să ne aşteptăm pe măsură ce se apropie alegerile prezidenţiale din Ucraina de la 25 mai", a spus Hague, adăugând că Rusia încearcă să decredibilizeze organizarea alegerilor în estul Ucrainei şi să îngreuneze "funcţionarea ca stat democratic" a Ucrainei.

Șeful diplomaţiei britanice a cerut totodată Europei să intensifice impunerea de sancţiuni economice dure împotriva Rusiei, precizând că a existat o retragere "simbolică" a trupelor ruseşti de la graniţa estică a Ucrainei.

Citeşte şi:

Ucraina se pregăteşte de RĂZBOI. Replica DURĂ a RUSIEI în faţa acestei probleme



×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia william hague
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close