Rusia închide Consulatul General din Alep

de G.C.P    |    15 Ian 2013   •   16:47
Rusia închide Consulatul General din Alep Foto: AFP

Consulatul General al Rusiei din nord-vestul oraşului sirian Alep, a suspendat toate operaţiunile, a declarat, marţi, un reprezentant al Ambasadei Rusiei din Siria.

"Operaţiunile Consulatului General din Alep au fost suspendate. Toate problemele consulare vor fi preluate de departamentul de resort din cadrul ambasadei noastre din Damasc", a mai spus acesta.

Alep este cel mai mare oraş din Siria, situat la 340 de km nord de capitala Damasc. Oraşul a fost şi rămâne scena luptelor violente dintre forţele guvernamentale şi grupurile de rebeli din opoziţie.
Mare parte din Alep este controlat de Armata Siriană Liberă, aripa militarizată a opoziţiei, locuitorii oraşului suferind din cauza lipsei alimentelor şi a energiei electrice.

15 civili au fost ucişi şi alte zeci au fost răniţi, după două explozii puternice, care au avut loc marţi, în sudul campusului universitar din Alep. Cauza deflagraţiilor este încă neclară, dar oraşul a fost zguduit în repetate rânduri, fie de raidurile aeriene ale trupelor fidele regimului Al Assad, fie de maşinile capcană, amplasate de rebeli.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close