Antena 3 CNN Externe Cum își justifică Rusia invazia în Ucraina la întâlnirea Consiliului de Securitate ONU: ”Nu e altă cale de a aduce pacea în Donbas”

Cum își justifică Rusia invazia în Ucraina la întâlnirea Consiliului de Securitate ONU: ”Nu e altă cale de a aduce pacea în Donbas”

Membrii Consiliul de Securitate al ONU s-au întâlnit astăzi pentru a discuta situația din Ucraina. Reprezentantul Permanent al Rusiei, Vasili Nebenzia, a susținut în cadrul acestei întâlniri că scopul agresiunii militare a Rusiei în Ucraina este ”aducerea păcii” în Donbas.

Cum își justifică Rusia invazia în Ucraina la întâlnirea Consiliului de Securitate ONU: ”Nu e altă cale de a aduce pacea în Donbas”
Sursa foto: YouTube/United Nations
de Adelina Miron    |    05 Apr 2022   •   22:42

„Bombe explodează în toată Ucraina pentru că nu e altă cale de a aduce pacea în Donbas.”, a declarat Vasili Nebenzia.

„Pentru asta, trebuie să tăiem tumoarea nazistă malignă care consumă Ucraina și ar urma să consume Rusia. (...)

Neonaziștii voștri au arătat o cruzime fără precedent față de civili. Ruși și ucraineni torturați până la moarte, cu zvastici arzând pe piept.”, a mai spus Reprezentantul Permanent al Rusie în Consiliu.

Autoritățile ucrainene au declarat duminică că investighează posibile crime de război comise de Rusia după ce au găsit sute de cadavre împrăștiate pe străzi în orașele din afara capitalei Kiev, în urma retragerii trupelor ruse din zonă. 

Ministerul rus al Apărării a spus că imaginile distribuite de Ucraina au fost „o altă reprezentație înscenată a regimului de la Kiev”, iar anchetatorul-șef al Rusiei a ordonat luni demararea unei anchete pentru ceea ce el numește răspândirea de „informații în mod deliberat false” de către Ucraina despre forțele armate ruse din Bucha.

Moscova consideră scenele masacrului din Bucha „provocări criminale ale soldaților și radicalilor ucraineni”.
 

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Bucha Donbas
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close