Antena 3 CNN Externe Avertismentul transmis de Rusia: Urmărim cu atenție activitatea NATO din Marea Neagră

Avertismentul transmis de Rusia: Urmărim cu atenție activitatea NATO din Marea Neagră

Avertismentul transmis de Rusia: Urmărim cu atenție activitatea NATO din Marea Neagră
17 Iun 2016   •   16:16

Rusia va urmări cu atenţie activităţile americane şi ale Alianţei Nord-Atlantice în zona Mării Negre şi va reacţiona pentru a menţine securitatea în zona frontierelor sale sudice, a declarat Alexander Grushko, reprezentantul permanent al Moscovei la NATO, citat de agenţia Tass.

"Până acum nu am vazut vreo măsură concretă de implementare a deciziilor NATO privind întărirea prezenţei militare la Marea Neagră, însă alianţa discută această idee. De exemplu, au fost lansate propuneri de creare a unui grup naval permanent, care ar include state NATO care nu sunt în mod direct localizate în regiunea Mării Negre, dar şi state partenere," a mai precizat oficialul rus.

"Din punctul nostru de vedere, această idee va afecta în mod negativ situaţia deja complicată din Marea Neagră, cauzată de activitatea militară în creştere a NATO. Ar putea sumbina şi mai mult cooperarea în regiunea Mării Negre. Încercările americane de a cuceri această zonă maritimă cu ajutorul navelor, care sunt echipate cu sistemul de luptă Aegis şi care au un potenţial semnificativ de lovire şi de apărare antirachetă, cresc riscurile de destabilizare," a mai declarat oficialul rus.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Rusia NATO Marea Britanie
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close