"RUSIA plăteşte deja pentru ce face Ucrainei". Două mari puteri ale lumii au declarat asta aseară

de O.P.    |    06 Mar 2014   •   05:53
"RUSIA plăteşte deja pentru ce face Ucrainei". Două mari puteri ale lumii au declarat asta aseară

Barack Obama şi David Cameron au apreciat miercuri că situaţia actuală din Ucraina este "inacceptabilă" şi au afirmat că Rusia plăteşte deja pentru intervenţia sa, a anunţat Casa Albă după o conversaţie între cei doi lideri.


Preşedintele american şi premierul britanic şi-au "exprimat grava preocupare faţă de încălcările evidente de către Rusia a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei şi ambii au notat că situaţia actuală este inacceptabilă", a precizat Executivul american într-un comunicat.

"Rusia a început deja să plătească pentru faptele sale, prin scăderea încrederii unor investitori", a dat asigurări Casa Albă.

La rândul său, Downing Street a subliniat un acord între cei doi aliaţi cu privire la necesitatea "de a continua să lucreze împreună pentru o detensionare a (situaţiei) şi pentru disuadarea Rusiei".

Un purtător de cuvânt al lui Cameron a notat că autorităţile ruse "încă nu şi-au retras trupele la baze şi refuză să recunoască Guvernul interimar de la Kiev, în timp ce situaţia din teren rămâne extrem de tensionată".

 

Parteneri
x close