Antena 3 CNN Externe Rusia, reacție fermă la dezvăluirile despre averea ascunsă a lui Vladimir Putin

Rusia, reacție fermă la dezvăluirile despre averea ascunsă a lui Vladimir Putin

Rusia, reacție fermă la dezvăluirile despre averea ascunsă a lui Vladimir Putin
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
26 Ian 2016   •   15:57

Regimul de la Kremlin a respins acuzațiile privind averea ascunsă a lui Vladimir Putin, catalogându-le drept "pură ficțiune", și cere probe care să susțină afirmațiile lansate în spațiul public.

Un purtător de cuvânt al președintelui rus, întrebat de canalul britanic, a declarat că niciuna dintre aceste acuzații nu merită un comentariu "deoarece sunt pură ficțiune", scrie Reuters.

”Aceasta nu este decât pură invenție și defăimare, fără nicio legătură cu realitatea. Suntem familiarizați cu acest gen de trucuri jurnalistice legate de incompetență, căutare de senzațional sau înscenare', a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

La rândul său, Putin a spus în mod repetat că citește ce scrie presa internațională despre imensa sa avere, inclusiv că ar fi unul dintre cei mai bogați oameni din lume, dar el a negat aceste informații ca fiind prostii.

Un înalt responsabil al Trezoreriei Statelor Unite a afirmat că președintele rus Vladimir Putin este "corupt", într-un reportaj difuzat de BBC luni seară. "Am văzut că și-a îmbogățit prietenii, aliații săi apropiați și i-a marginalizat pe cei pe care nu-i consideră prieteni, folosind resursele statului", a declarat Adam Szubin, subsecretar al Trezoreriei însărcinat cu lupta împotriva terorismului, în emisiunea BBC Panorama.

 


×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Dmitri Peskov
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close