Antena 3 CNN Externe Rusia REACŢIONEAZĂ DUR la semnalele transmise Ucrainei de către SUA şi UE

Rusia REACŢIONEAZĂ DUR la semnalele transmise Ucrainei de către SUA şi UE

Rusia REACŢIONEAZĂ DUR la semnalele transmise Ucrainei de către SUA şi UE
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
01 Feb 2014   •   14:32
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a denunţat sâmbătă criticile oficialilor din UE şi Statele Unite la adresa regimului din Ucraina, cerându-le să condamne violenţele protestatarilor ucraineni, relatează AFP, conform Mediafax.
"În privinţa încurajărilor pentru manifestaţii din ce în ce mai violente, acestea au legătură cu promovarea democraţiei?", a întrebat Lavrov la Conferinţa pentru securitate de la Munchen.
"De ce nu sunt condamnate acţiunile de ocupare a clădirilor guvernamentale, de atacare a forţelor de ordine, de utilizare a sloganurilor rasiste şi neonaziste? De ce liderii politici europeni încurajează acţiuni de încălcare flagrantă a legii?", a continuat Lavrov.
 
Cu ocazia conferinţei de la Munchen, secretarul de Stat american, John Kerry, a exprimat susţinere pentru opoziţia ucraineană, afirmând că Statele Unite şi Uniunea Europeană sunt alături de poporul ucrainean "în lupta pentru apropierea" de Europa.
Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia. Protestele s-a intensificat de aproximativ două săptămâni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost ulterior abrogate.
 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close