Antena 3 CNN Externe RUSIA şi-ar putea MĂRI teritoriul. Documentul care va ajunge pe masa lui Vladimir Putin

RUSIA şi-ar putea MĂRI teritoriul. Documentul care va ajunge pe masa lui Vladimir Putin

RUSIA şi-ar putea MĂRI teritoriul. Documentul care va ajunge pe masa lui Vladimir Putin
de O.P.    |    29 Mai 2014   •   06:13

Republica Populară Doneţk a înaintat a doua cerere oficială de anexare la Federaţia Rusă. Prima nu a ajuns pe masa preşedintelui Putin pentru că nu a fost completată corect.

În acest timp, în estul Ucrainei, operaţiunea antitero a Kievului împotriva separatiştilor face noi victime în fiecare zi.

Bătălia dintre forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii proruşi a atins punctul culminant în oraşul Doneţk, unul dintre cele mai mari din estul Ucrainei. Localnicii sînt cei care au cel mai mult de suferit în schimbul de focuri.

Cel puţin nouă civili au fost răniţi, după ce o şcoală şi o grădiniţă din Sloviansk au devenit ţinta campaniei antitero a armatei ucrainene. Prim-ministrul ucrainean dă vina pe Rusia pentru răbufnirile violente din estul Ucrainei.

Şeful serviciului vamal din Ucraina a cerut ajutorul Kievului pentru a putea proteja graniţele.

Ucrainenii iau în considerare posibilitatea închiderii parţiale a graniţelor, pentru a opri fluxul de separatişti ce trec graniţa ruso-ucraineană.

Liderul autoproclamatei Republici Doneţk a înaintat, oficial, din nou, cererea de anexare la Federaţia Rusă, al doilea document de acest gen trimis către preşedintele rus, Vladimir Putin. În acest timp, compania rusă Gazprom a transmis un ultimatum oficialilor de la Kiev: să plătească două miliarde de dolari din datoria la gaze.

Datoria Ucrainei la gaze va ajunge la 5,2 miliarde de dolari pe 7 iunie.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close