Antena 3 CNN Externe Rusia va stabili singură, după "reunificare", câţi militari va mobiliza în Crimeea

Rusia va stabili singură, după "reunificare", câţi militari va mobiliza în Crimeea

Rusia va stabili singură, după "reunificare", câţi militari va mobiliza în Crimeea
20 Mar 2014   •   16:18

Rusia nu trebuie să întrebe pe nimeni câţi militari să mobilizeze în Crimeea, după "reunificarea" peninsulei cu Federaţia Rusă, le-a transmis joi un oficial rus de rang înalt ataşaţilor militari străini, relatează agenţia rusă Itar-Tass în pagina electronică.
   
Contingentul de 25.000 de militari prevăzut în cadrul unui acord cu Ucraina privind Flota rusă la Marea Neagră nu a fost "depăşit", a declarat Viktor Ozerov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din cadrul Consiliului federaţiei (Camera superioară a Parlamentului rus).
   
"Acum, după ce Crimeea şi Sevastopolul şi-au exprimat dorinţa de a face parte din Federaţia Rusă şi după ce decizia va fi adoptată în mod oficial mâine (vineri), inclusiv de către Consiliul Federaţiei, vom decide singuri unde şi câţi militari vom mobiliza", a subliniat Ozerov.
   
După suspendarea Tratatului privind Forţele Convenţionale în Europa, Rusia le-a propus partenerilor săi europeni noi negocieri. "Din nefericire, ei încearcă să lege Rusia de Acordurile de la Istanbul şi de acordul cu privire la Transnistria", a continuat oficialul, adăugând că "este necesar să ne aşezăm (la masa negocierilor) şi să ajungem la un acord pentru ca nimeni să nu se teamă că Rusia acţionează undeva dincolo de limitele legii". "Noi suntem întotdeauna cetăţeni care respectă legea", a adăugat el.
   
Un referendum organizat duminică în Crimeea şi denunţat de occidentali a aprobat cu un procent de 97 la sută alipirea peninsulei la Rusia.
  

×
Subiecte în articol: Crimeea Rusia Europa Transnistria
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close