Antena 3 CNN Externe Ruşii au testat o RACHETĂ BALISTICĂ INTERCONTINENTALĂ. "Racheta ce poate fi dotată cu încărcătură nucleară a atins ţinta cu succes"

Ruşii au testat o RACHETĂ BALISTICĂ INTERCONTINENTALĂ. "Racheta ce poate fi dotată cu încărcătură nucleară a atins ţinta cu succes"

Ruşii au testat o RACHETĂ BALISTICĂ INTERCONTINENTALĂ. "Racheta ce poate fi dotată cu încărcătură nucleară a atins ţinta cu succes"
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
05 Mar 2014   •   08:05

Autorităţile din Rusia au lansat un test cu o rachetă balistică intercontinentală, în contextul crizei din Crimeea. Anunţul a fost făcut de Ministerul rus al Apărării. Potrivit unui oficial american, Statele Unite au fost atenţionate înaintea efectuării testului.

"Ei ne-au atenţionat în legătură cu acest test (...), nu a fost ceva neaşteptat", a dezvăluit pentru AFP un oficial american, care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea. Întrebat în legătură cu semnificaţia acestui test în plină criză ucraineană, el nu a dorit să facă vreun comenteriu.

Armata rusă a comunicat că o rachetă balistică intercontinentală de tip Topol RS-12M a fost lansată de la poligonul militar Kapustin Yar, situat în apropiere de Volgograd, la Marea Caspică, relatează BBC News.

Conform oficialilor ruşi, testul a fost un succes, iar racheta a căzut controlat în zona Sari Shagan din Kazahstan. "Racheta care poate fi dotată cu încărcătură nucleară a atins ţinta cu succes", precizează Ministerul rus al Apărării.

Rachetele de tip Topol RS-12PM (SS-25 Sickle, conform terminologiei NATO) au o rază de acţiune de 10.500 de kilometri.

Anunţul făcut de autorităţile ucrainene: Ruşii controlează parţial o bază de lansare a rachetelor din Crimeea

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close