Antena 3 CNN Externe Salariu de 400.000 dolari pe an, transport gratuit şi bucătar propriu. Vezi despre ce job este vorba

Salariu de 400.000 dolari pe an, transport gratuit şi bucătar propriu. Vezi despre ce job este vorba

Salariu de 400.000 dolari pe an, transport gratuit şi bucătar propriu. Vezi despre ce job este vorba
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Ian 2012   •   09:52
Preşedinţii care au condus America o duc foarte bine şi după ce pleacă de la Casa Albă. Unii câştigă chiar mai bine decât în timpul mandatului. Lideri politici precum Bill Clinton sau George W. Bush ştigă sute de mii de dolari, pentru a susţine un discurs.

E bine să fii preşedintele Statelor Unite. Ai 400.000 de dolari pe an. Ai transportul gratuit, atât pe uscat cât şi prin aer. Ai unde să stai, dar şi alte avantaje, precum propriul bucătar.

Dar nici foştii preşedinţi nu o duc mai rău. Majoritatea au pensii anuale de aproape 200.000 de dolari, asigurare medicală, iar statul le plăteşte transportul şi chiria biroului personal. Şi dacă nu este de ajuns, unii dintre foştii lideri americani caută săştige bani şi pe alte căi.

Timpul liber de după încheierea mandatului, dar şi obişnuinţa de a avea un trai îmbelşugat îi determină pe unii să-şi publice memoriile. Iar câştigul este pe măsura celebrităţii lor.

Dar pentru unii dintre foştii preşedinţi, să publice o carte este prea mare bătaie de cap. Aşa că aleg să ţină discursuri pentru marile corporaţii internaţionale. Câştigurile obţinute astfel sunt, de cele mai multe ori, de ordinul milioanelor de dolari.

Pe de altă parte, analiştii politici sunt de părere că aceste practici strică imaginea politicienilor americani.Totuşi, în istoria Americii există şi preşedinţi care au avut parte de un trai mai modest. După mandatul de preşedinte, Harry Truman nu avea bani nici de timbre poştale.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close