Sancţiunile împotriva Rusiei ar putea fi înăsprite, avertizează Uniunea Europeană

de M.T.    |    04 Noi 2014   •   10:20
Sancţiunile împotriva Rusiei ar putea fi înăsprite, avertizează Uniunea Europeană

Uniunea Europeană ar putea însăpri sancţiunile împotriva Rusiei, din cauza comportamentului Moscovei în estul Ucrainei, a avertizat ambasadorul UE în Rusia, Vygaudas Usackas.

„Poziţia noastră a fost mereu una consecventă. În funcţie de situaţia din estul Ucrainei, de felul în care Rusia va contribui sau nu la stabilizarea situaţiei, UE va lua o decizie privind revizuirea sancţiunilor într-o direcţie sau alta”, a declarat Usackas, potrivit Agerpres.

Unul dintre motivele pentru care UE nu anulează încă sancţiunile îl reprezintă alegerile desfăşurate în estul Ucrainei, nerecunoscute de Occident, dar cărora Moscova încearcă să le ofere legitimitate.

„Punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk şi stabilizarea situaţiei din Ucraina - iată ce ar fi constituit un motiv pentru revizuirea sancţiunilor. Opinia noastră este unanimă. Alegerile care s-au desfăşurat în neconformitate cu legislaţia Ucrainei contravin Memorandumului de la Minsk. Noi, UE, evaluăm aceste «alegeri» în mod negativ, nu le recunoaştem, iar acest lucru devine încă o piedică în calea soluţionării paşnice” a situaţiei din estul Ucrainei”, a mai precizat Usackas.

Anterior declaraţiilor făcute de Vygaudas Usackas, UE a anunţat că ar putea înăspri sancţiunile la adresa Rusiei, dacă aceasta va recunoaşte "alegerile" din republicile separatiste Lugansk şi Doneţk.

x close