Antena 3 CNN Externe Sângele de pe mânile lui Putin nu se va șterge niciodată: 16 copii au murit până acum în atacurile asupra Ucrainei

Sângele de pe mânile lui Putin nu se va șterge niciodată: 16 copii au murit până acum în atacurile asupra Ucrainei

Copii mor în Ucraina, în timp ce atacurile forțelor ruse cu rachete explozive continuă.

Sângele de pe mânile lui Putin nu se va șterge niciodată: 16 copii au murit până acum în atacurile asupra Ucrainei
Sursa foto: Twitter/alla_sadovnyk
de Alexandra Ionescu    |    01 Mar 2022   •   11:52

În mai puțin de o săptămână de război, 16 copii ucraineni au fost uciși și alți 45 au fost răniți, a declarat președintele Volodimir Zelenski. Între timp, peste 330 de civili adulți și-au pierdut deja viața, potrivit Ministerului Sănătății, iar un total de 304 sunt răniți.

Dar șefa ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a avertizat: „Mă tem că cifrele reale sunt considerabil mai mari”.

Bachelet a declarat în sesiunea de deschidere a Consiliului pentru Drepturile Omului de la Geneva: „Cei mai mulți dintre acești civili au fost uciși de arme explozive cu o arie largă de impact, inclusiv bombardamente de artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă și lovituri aeriene”.

Volodimir Bondarenko, viceprimarul Kievului, a împărtășit povestea unui copil ucis.

Polina, aflată în ultimul an de școală primară, a fost împușcată în weekend, când un grup rus de sabotaj și recunoaștere a deschis focul asupra familiei ei, în timp ce stăteau într-o mașină în capitală.

Bondarenko a spus: „Numele ei era Polina. Era elevă în clasa a IV-a la o școală din Kiev.

În această dimineață, în Teligi, [ea] și părinții ei au fost împușcați de trupele ruse”.

Fratele și sora ei au fost duși la spital, unde rămân internați - ca mulți alți copii.

Un alt copil, Alisa Hlans, în vârstă de șapte ani, a fost ucis în atacul cu bombă asupra grădiniței lui Okhtirka.

Secretarul general al Amnesty International, Agnes Callamard, a declarat: „Acest atac poartă toate semnele distinctive ale utilizării de către Rusia a acestei arme interzise și în mod inerent fără discriminare și arată o desconsiderare flagrantă față de viața civilă”.

Ea a adăugat: „Nu există nicio justificare posibilă pentru aruncarea munițiilor cu dispersie în zonele populate, cu atât mai puțin în apropierea unei școli”.

Pe fondul poveștilor șocante de război, președintele Zelenski a semnat o cerere oficială de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană, despre care blocul a spus că „ar trebui să fie evaluată foarte rapid de către consiliu și să fie luată o decizie".

Președinții Estoniei, Bulgariei, Republicii Cehe, Letoniei, Lituaniei, Poloniei, Slovaciei și Sloveniei au scris luni într-o scrisoare deschisă: „Solicităm statelor membre UE să consolideze cel mai înalt sprijin politic acordat Ucrainei și să permită instituțiilor UE să conducă măsuri pentru a acorda imediat Ucrainei statutul de țară candidată la UE și pentru a deschide procesul de negocieri.”

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
1,5 milioane de angajați români ar putea avea salarii mai mici, din iulie
x close