Antena 3 Externe Sârbii îşi aleg preşedintele: Actualul premier, Aleksandar Vucici, este favoritul detaşat al scrutinului

Sârbii îşi aleg preşedintele: Actualul premier, Aleksandar Vucici, este favoritul detaşat al scrutinului

02 Apr 2017   •   07:45
Sârbii îşi aleg preşedintele: Actualul premier, Aleksandar Vucici, este favoritul detaşat al scrutinului
Sursa foto: Foto: Agerpres

Sârbii sunt chemaţi duminică la urne, pentru a-şi alege preşedintele. Actualul premier, Aleksandar Vucici, este favoritul detaşat al scrutinului, dar candidatul aflat pe a doua poziţie în sondaje, un student care şi-a lansat campania pentru a ironiza clasa politică din ţară, atrage atenţia, relatează Reuters, citat de News.ro.

În vârstă de 47 ani, şeful Guvernului de la Belgrad, care candidează în numele formaţiunii sale, Partidul Progresist din Serbia (SNS), principala formaţiune a coaliţiei aflate la putere, ar putea câştiga încă din primul tur de scrutin, arată sondajele, care îl creditează cu peste 50% din intenţiile de vot.

Pe parcursul campaniei, el şi-a îndemnat compatrioţii să aleagă la conducerea ţării un preşedinte din aceeaşi formaţiune ca membrii Guvernului.

Principalul său adversar, aflat la diferenţă de peste 40 de puncte procentuale în urmă, nu este un oponent clasic. Este vorba de un tânăr de 25 de ani, student la comunicare, a cărui întreagă campanie este o satiră la adresa elitelor politice.

Luka Maksimovici, originar din Mladenovaci, candidează sub pseudonimul Ljubisa 'Beli' Preletacevic – „beli” înseamnă “alb” în sârbă, iar “preletacevic” este un joc de cuvinte care înseamnă persoană care schimbă un partid politic pentru a se îmbogăţi.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close