Antena 3 CNN Externe Şase rachete de fabricaţie americană, cu destinaţia Fâşia Gaza, CONFISCATE în Sinai

Şase rachete de fabricaţie americană, cu destinaţia Fâşia Gaza, CONFISCATE în Sinai

Şase rachete de fabricaţie americană, cu destinaţia Fâşia Gaza, CONFISCATE în Sinai
Sursa foto: Foto: media.militaryphotos.net
04 Ian 2013   •   18:17

Mai multe rachete de fabricaţie americană, cu destinaţia Fâşia Gaza, au fost confiscate de serviciile de securitate egiptene, în Sinai, au afirmat vineri oficiali egipteni pentru AFP.
   
Şase rachete anti-tanc şi anti-aeriene au fost descoperite joi în peninsula Sinai, estul Egiptului, învecinat cu Fâşia Gaza, controlată de către islamiştii palestinieni din cadrul Hamas.
   
Ascunzătoarea a fost descoperită în urma informaţiilor primite de forţele de securitate în legătură cu pregătirile de trasfer către Fâşia Gaza, au adăugat aceştia.
   
Hamasul pledează pentru lupta armată împotriva Israelului, a cărui existenţă refuză să o recunoască. Gruparea a precizat în noiembrie că va continua să se înarmeze pentru a combate statul evreu după armistiţiul care a pus capăt ofensivei israeliene împotriva Fâşiei Gaza în noiembrie.
   
Liderul grupării palestiniene radicale Jihadul Islamic, Ramadan Abdullah Mohammad Shalah, a recunoscut că grupările palestiniene din Gaza utilizează armament iranian în atacurile împotriva Israelului.
   
Regiunea Sinai cunoaşte o perioadă de instabilitate de la înlăturarea de la putere a lui Hosni Mubarak în februarie 2011, după o intensificare a activităţilor grupărilor radicale care atacă regulat forţe militare sau ale poliţiei.

   

×
Subiecte în articol: peninsula Sinai Egipt
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close