Antena 3 CNN Externe Schröder: UE şi Rusia să iasă din spirala sancţiunilor. Dialogul, singura modalitate de a face să renască încrederea

Schröder: UE şi Rusia să iasă din spirala sancţiunilor. Dialogul, singura modalitate de a face să renască încrederea

Schröder: UE şi Rusia să iasă din spirala sancţiunilor. Dialogul, singura modalitate de a face să renască încrederea
Sursa foto: Foto: berliner-kurier.de
01 Oct 2014   •   18:45

Fostul cancelar german Gerhard Schröder, prieten cu Vladimir Putin, a îndemnat miercuri Uniunea Europeană (UE) şi Rusia să "iasă din spirala sancţiunilor", în pofida crizei ucrainene, într-o conferinţă la Rostock, în nordul Germaniei, informează AFP.
   
"Sancţiunile reciproce dăunează imens celor două părţi", a declarat Schröder într-un discurs susţinut în faţa a aproximativ 400 de participanţi la o conferinţă despre relaţiile economice germano-ruse.
   
"Acesta este motivul pentru care îi îndemn pe politicienii europeni şi ruşi să iasă din spirala sancţiunilor economice, tot mai dure", a declarat fostul cancelar social-democrat (1998-2005), care a devenit preşedintele Consiliului de supraveghere al Nord Stream, gazoductul care leagă Rusia şi Europa via Baltica.
   
El a pledat în favoarea dialogului, "singura modalitate de a face să renască încrederea".
   
"Pacea şi stabilitatea pe continentul nostru nu pot domni decât dacă există un parteneriat solid cu Rusia", a adăugat el, subliniind că Moscova nu trebuie să fie izolată.
   
Schröder a sărbătorit în aprilie împlinirea vârstei de 70 de ani în compania lui Putin, o iniţiativă criticată dur în Germania, în plină criză ucraineană.
   
Fostul cancelar german a adoptat doi copii ruşi, cu ajutorul - potrivit presei - a preşedintelui rus, care a fost membru KGB la Dresda, în fosta Germanie de Est comunistă.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close