Antena 3 CNN Externe Scrisoarea EMOŢIONANTĂ a unei persoane din Siria pentru Antena3. "Acum 2 ore a fost o explozie uriaşă. Zeci de oameni au murit lângă noi. Ce o să se aleagă de noi?"

Scrisoarea EMOŢIONANTĂ a unei persoane din Siria pentru Antena3. "Acum 2 ore a fost o explozie uriaşă. Zeci de oameni au murit lângă noi. Ce o să se aleagă de noi?"

Scrisoarea EMOŢIONANTĂ a unei persoane din Siria pentru Antena3. "Acum 2 ore a fost o explozie uriaşă. Zeci de oameni au murit lângă noi. Ce o să se aleagă de noi?"
de O.P.    |    28 Aug 2013   •   12:49

Iată ce scrisoare emoţionantă, de la o româncă din Siria, am primit pe adresa [email protected]. NO COMMENT!

"Buna ziua!
V-am mai scris acum 2 ani şi cineva de la dvs. m-a contactat ca sa spun situatia din zona de conflict, Siria. Acum va scriu din nou, sa va aduc la cunostinta ca noi, o comunitate de aici, va urmarim cu drag zilnic si ne hranim cu ceea ce transmiteti din tara si de pretutindeni.

Cu toate ca traim in direct drama produsa de acest razboi urat si interminabil, de multe ori ascultam si ceea ce se vede dinafara... de acolo din Romania... Aici suntem o comunitate mare de romani, si din 14 000 cati se spune ca am fi, eu nu cred ca 3000 au plecat din tara cu toate insistentele si rugamintile celor din Ambasada sau MAE...

Oare nu se intelege ca nu putem pleca, sa ne parasim familiile si casele, dupa ce locuim de foarte mult timp... Chiar daca plecam, stam cat stam in Romania, dar ce sa facem acolo, cum sa ne intretinem noi si copiii nostri, daca suntem de 25 de ani cei mai multi, deci.. tot aici ne intoarcem..!!!!!

Locuiesc exact in Hama... Acum 2 ore s-a produs o explozie puternica in care primarul, care era un om deosebit si iubit de lume si-a pierdut viata... Pe langa el, au murit nevinovati copii, femei...

Spitalele sunt pline de raniti. Va scriu cu lacrimi in ochi ca regimul Bashar este un regim minunat, nimic din ce se spune despre el nu este adevarat... Rebelii sunt platiti de catre puterile mari sa faca dezordine, sa ucida. Lumea s-a saturat de minciuna. De ceva timp, armata siriana era in Hama si eram linistiti.

Patrulau pe strazi si ne simteam protejati. Lumea mergea la serviciu. Incercam toti sa uitam ce se intampla in alte parti. Rebelii ne-au amenintat ca "suntem un oras prea linistit" şi asa, astazi au murit atatea persoane...

Acum 2 zile ati auzit de masacrul de langa Damasc. Statul sirian,armata lui Bashar nu face asa ceva... Noi stim sigur ca puterile mari vor sa distruga si Siria. De aceea v-am scris. Stiu ca nu aveti ce sa faceti, dar noi, comunitatea de romani de aici, stim manevrele americanilor care,dupa cum bine stiti, au distrus Egiptul, Iraqul. A ramas Siria si apoi vor dormi linistiti. L-au indepartat de Mubarak din Egipt pentru ce?

Ca era o tara prospera turistica, o tara puternica... Acum ,dupa cum vedeti este o harababura. In Iraq,spuneau ca trebuie sa-i gaseasca armele chimice ale lui Saddam. Aiurea!! Au distrus si Iraqul si l-au omorat si tot nu au gasit nimic... Puterile mari cauta sa distruga unele tari arabe. Este un joc politic urat in care sufera omenirea de rand...

Sunt ingandurata ce o sa facem cu copiii pentru ca puterile mari,daca incep sa bombardeze nu se mai uita la nimic...Vor un alt razboi castigat, pe care nimeni nu il cere... Nimeni nu cere ajutorul lor!!

Am scris pentru ca am simtit nevoia sa va spun..pentru ca acum 2 ore aprox, in Hama au murit zeci de oameni nevinovati... Ce inseamna razboiul??? As vrea sa fie o lupta intre presedinti direct... Daca au ceva unii cu altii, sa o faca cinstit ei intre ei, nu sa se ascunda in spatele atator crime nevinovate...

Va multumesc ca mi-ati citit randurile! Si va vom privi cu drag si de acum incolo
!!"

Numele acestei persoane rămâne confidenţial pentru protecţia ei.

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
A murit Ionuţ, tânărul ajuns în comă după o durere de măsea
x close