Antena 3 CNN Externe Secetă în Pakistan: Peste 120 de copii au murit din cauza subnutriţiei

Secetă în Pakistan: Peste 120 de copii au murit din cauza subnutriţiei

Secetă în Pakistan: Peste 120 de copii au murit din cauza subnutriţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres/ Xinhua
de S.T.    |    10 Mar 2014   •   15:13

Cinci copii au murit în ultimele ore în districtul Tharparkar, în sudul Pakistanului, unde seceta ce durează de câteva luni a provocat o lipsă de alimente şi a costat viaţa a peste 120 de copii, potrivit presei locale, semnalează luni EFE.

Responsabili sanitari din provincia meridională Sind au semnalat pentru ziarul Express Tribune că în ultimele trei luni au decedat o sută de copii în Tharparkar şi în districtul vecin Badin, însă au respins posibilitatea ca lipsa alimentelor să fie cauza acestor decese, scrie Agerpres.

Medicul Salma Shaikh a declarat pentru acelaşi ziar că 80% dintre copiii care au primit îngrijiri suferă de subnutriţie.

Shaikh a spus că, în ultimele trei luni, la Mithi, capitala districtului, au decedat 41 de copii — între care 23 de nou-născuți — și că lipsa de alimente pentru cei mici și pentru mamele lor este un factor-cheie în ceea ce privește nivelul mortalității.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif a anunţat că guvernul central va aloca un miliard de rupii (circa zece milioane de dolari) pentru ajutorarea persoanelor afectate.

Responsabili din cadrul poliţiei din Mithi şi din localitatea vecină Chachro au semnalat pentru EFE că se repartizează alimente în rândul populaţiei. La operaţiunile de ajutorare participă şi armata.

×
Subiecte în articol: pakistan seceta
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close