Antena 3 CNN Externe Secretarul general al NATO cere Rusiei să-şi retragă trupele din Transnistria

Secretarul general al NATO cere Rusiei să-şi retragă trupele din Transnistria

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut joi Rusiei să-şi retragă trupele din Transnistria, regiune secesionistă din estul Republicii Moldova, subliniind că Alianţa Nord-Atlantică susţine pe deplin suveranitatea şi integritatea teritorială a republicii.

Secretarul general al NATO cere Rusiei să-şi retragă trupele din Transnistria
Sursa foto: hepta
de Silvia Preda    |    26 Oct 2023   •   20:22

"NATO sprijină pe deplin suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi solicităm Rusiei să-şi retragă forţele de pe teritoriul ţării dumneavoastră", a declarat Jens Stoltenberg într-o conferinţă comună susţinută cu premierul moldovean Dorin Recean la finalul unei întrevederi la Bruxelles, scrie Agerpres.

"NATO şi Republica Moldova au lucrat împreună timp de 30 de ani şi, în aceste timpuri foarte complicate, aprofundăm şi mai mult parteneriatul nostru.

Moscova continuă să pună presiuni pe Republica Moldova, inclusiv prin şantaj energetic şi dezinformare, cu scopul de a destabiliza societatea şi de a submina democraţia dumneavoastră", a afirmat şeful NATO, citat de Deschide.md.

El a spus că Republica Moldova a răspuns cu hotărâre şi a condamnat invazia rusă în Ucraina, întărindu-şi rezilienţa şi securitatea.

"Războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei ne-a arătat că trebuie să modernizăm forţele armate şi să creştem rezilienţa naţională. Vom face eforturi şi mai mari în acest sens, alături de prietenii noştri, pentru a dezvolta rezilienţa societăţii, a instituţiilor, dar şi capacităţile noastre de apărare", a declarat premierul Dorin Recean.

Citeşte şi: Jens Stoltenberg a anunțat că Suedia va deveni oficial membră NATO la sfârșitul lui noiembrie

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close