Antena 3 CNN Externe Secretarul de stat SUA, Antony Blinken: "Lumea nu trebuie să se lase păcălită de Rusia și China"

Secretarul de stat SUA, Antony Blinken: "Lumea nu trebuie să se lase păcălită de Rusia și China"

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a avertizat că lumea nu ar trebui să se lase "păcălită” de ceea ce el a descris drept mișcări tactice ale Rusiei pe care China le-ar putea sprijini.

Secretarul de stat SUA, Antony Blinken: "Lumea nu trebuie să se lase păcălită de Rusia și China"
Sursa foto: Hepta Zuma Press / Dimitrios Karvountzis
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2023   •   22:09

Blinken a subliniat în timpul discursului său despre drepturile omului în întreaga lume că întâlnirea președintelui chinez Xi Jinping cu omologul său rus, Vladimir Putin, după ce Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pentru el, arată că Beijingul nu crede că Moscova ar trebui trasă la răspundere pentru invadarea Ucrainei.

Secretarul de stat SUA a avertizat, de asemenea, că ajungerea la o încetare a focului care ar permite Rusiei să păstreze trupele în Ucraina ar însemna să recunoască victoria acestei țări în cucerirea sa.

Comentând în continuare drepturile omului, Blinken a remarcat că acestea sunt "universale” și trebuie "să se aplice tuturor de pretutindeni”, potrivit The Guardian.

El a subliniat că scopul raportului este "nu de a da lecții sau de a face de rușine”, ci de a "oferi o resursă acelor indivizi care lucrează în întreaga lume pentru a proteja și susține demnitatea umană atunci când aceasta este amenințată în atât de multe moduri”.

Citește și: Președintele Xi Jinping, întâlnire crucială cu Vladimir Putin, la Moscova: "China și Rusia au obiective comune"

 

×
Subiecte în articol: Antony Blinken Rusia China SUA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close