Antena 3 CNN Externe Secretarul de Stat american: Declaraţiile Siriei privind armamentul chimic nu sunt suficiente

Secretarul de Stat american: Declaraţiile Siriei privind armamentul chimic nu sunt suficiente

Secretarul de Stat american: Declaraţiile Siriei privind armamentul chimic nu sunt suficiente
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
12 Sep 2013   •   22:19
Secretarul de Stat american, John Kerry, este de părere declaraţiile autorităţilor siriene privind plasarea sub control internaţional a armamentului chimic nu sunt suficiente, informează AFP.

"Statele Unite şi Rusia sunt determinate să aibă discuţii substanţiale la Geneva despre modalităţile de securizare a arsenalului chimic sirian. Declaraţiile regimului sirian nu sunt suficiente; de aceea, vom colabora cu Rusia şi cu Serghei Lavrov pentru concretizarea planului", a declarat John Kerry, la Geneva, înainte de începerea discuţiilor cu omologul său rus.

Serghei Lavrov a declarat că soluţionarea problemei armelor chimice siriene "face inutilă orice intervenţie militară în Siria".

Naţiunile Unite au primit joi cererea Siriei de aderare la Convenţia Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice.

Tot joi, preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a confirmat că intenţionează să plaseze sub control internaţional arsenalul chimic sirian.

Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite intenţionează să prezinte în Consiliul de Securitate al ONU o rezoluţie pe tema situaţiei din Siria, în contextul planului rus privind arsenalul chimic sirian.

Premierul britanic, David Cameron, a insistat pentru fixarea unui calendar pentru distrugerea armelor chimice din Siria.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close