Antena 3 CNN Externe Secretarul general al NATO: Personal, sunt convins că regimul sirian este responsabil de atacul chimic din Siria

Secretarul general al NATO: Personal, sunt convins că regimul sirian este responsabil de atacul chimic din Siria

Secretarul general al NATO: Personal, sunt convins că regimul sirian este responsabil de atacul chimic din Siria
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    02 Sep 2013   •   16:36

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, luni, că a văzut dovezi care l-au convins că de atacul chimic de la 21 august din Siria se fac responsabile autorităţile siriene, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

În acelaşi timp, Rasmussen consideră că este nevoie de „un răspuns internaţional ferm” în privinţa Siriei.

„Mi-au fost prezentate informaţii concrete şi, fără a intra în detalii, pot să vă spun că personal sunt convins nu doar că a avut loc un atac chimic, dar şi că responsabil este regimul sirian', a declarat liderul Alianţei Nord-Atlantice într-o conferinţă de presă.

Rasmussen a adăugat că a avut acces la informaţii clasificate transmise de ţări membre ale Alianţei şi şi-a putut astfel forma o părere.

„Considerăm că aceste fapte indescriptibile care au costat viaţa a sute de bărbaţi, femei şi copii nu pot fi ignorate. Cred că există un acord că avem nevoie de un răspuns internaţional ferm pentru a evita producerea altor atacuri chimice în viitor”, a mai spus secretarul general al NATO.

„Să rămânem fără reacţie ar trimite un semnal greşit dictatorilor din întreaga lume”, a conchis Rasmussen.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close