Antena 3 CNN Externe Secretarul NATO: Sperăm că Turcia şi Siria vor evita escaladarea crizei de la frontieră

Secretarul NATO: Sperăm că Turcia şi Siria vor evita escaladarea crizei de la frontieră

Secretarul NATO: Sperăm că Turcia şi Siria vor evita escaladarea crizei de la frontieră
Sursa foto: Foto: ANP/ EPA
de N.B.    |    09 Oct 2012   •   15:32

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen s-a pronunţat cu privire la situaţia tensionată dintre Turcia şi Siria şi a îndemnat cele două naţiuni "evite o escaladare" a crizei şi să dea dovadă de "moderaţie" în urma unei noi riposte, cu o zi înainte, a armatei turce, după lansarea unui obuz sirian asupra teritoriului turc, inforează AFP.

Rasmussen a declarat, în deschiderea unei reuniuni la Bruxelles a miniştrilor Apărării din cadrul celor 28 de state membre NATO, că alianţa speră ca cele două ţări să nu continue seria de atacuri şi riposte începute miercurea trecută.

Rasmussen a salutat "moderaţia" Ankarei, care "are dreptul să se apere în cadrul dreptului internaţional".
   
După bombardarea miercuri seara a satului turc de frontieră Akçakale, în care au fost ucişi cinci civili, trupele turce răspund foc cu foc tirurilor siriene care le ating teritoriul, de efectuarea cărora consideră vinovată armata siriană.
   
"Turcia poate să conteze pe solidaritatea NATO. Avem toate planurile necesare pentru apărarea ţării, dacă este nevoie", a adăugat secretarul general al NATO, precizând că el speră "să nu fie necesar".
   
El a repetat poziţia Alianţei Nord-Atlantice, care susţine un "mesaj ferm şi unit" din partea comunităţii internaţionale adresat regimului Bashar al-Assad, în vederea unei "soluţionări politice" a crizei.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close