Antena 3 CNN Externe Șeful serviciilor de informații ucrainene susţine că Ucraina este pregătită să rezolve problema cu Transnistria

Șeful serviciilor de informații ucrainene susţine că Ucraina este pregătită să rezolve problema cu Transnistria

Ucraina este gata să ajute Moldova să scape de trupele ruse de ocupație staționate în regiunea transnistreană.

Șeful serviciilor de informații ucrainene susţine că Ucraina este pregătită să rezolve problema cu Transnistria
Sursa foto: Serviciul de presă al Ministerului Apărării din Transnistria
de Alexandra Ionescu    |    22 Iul 2022   •   23:30

Potrivit șefului direcției principale a Ministerului Apărării al Ucrainei, țara lui sprijină republica vecină în efortul de a expulza armata rusă.

"Susțin dorința Moldovei de a scăpa de trupele de ocupație de pe teritoriul lor. Noi, ca stat, vom face totul pentru a ajuta statul moldovean să scape de invadatorii de pe pământul său", a spus Budanov, potrivit TSN.

Ministerul Afacerilor Externe al Moldovei nu a permis armatei ruse să intre pe teritoriul țării sale.

Astăzi, Transnistria și-a anunțat intenția de a se alătura Rusiei. Drept răspuns, Moldova a cerut Kremlinului să retragă contingentul rus din așa-numita Transnistria.

Biroul de Reintegrare al Republicii Moldova a remarcat că partenerii internaționali și autoritățile constituționale sunt susținători ai soluționării pașnice a conflictului cu respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova. Adică scopul principal este reintegrarea regiunii ocupate într-o singură țară.

Rusia a transmis că dorința Transnistriei nerecunoscute de a deveni parte a Federației Ruse trebuie luată în considerare cu seriozitate.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close