Antena 3 CNN Externe Şefa misiunii comune ONU-OIAC în Siria: Damascul cooperează „total" în privinţa dezarmării chimice

Şefa misiunii comune ONU-OIAC în Siria: Damascul cooperează „total" în privinţa dezarmării chimice

Şefa misiunii comune ONU-OIAC în Siria: Damascul cooperează „total" în privinţa dezarmării chimice
de M.T.    |    23 Oct 2013   •   09:38

Guvernul sirian a „cooperat total" până în prezent cu experţii care se ocupă de distrugerea arsenalului chimic al ţării, a declarat, marţi, şefa misiunii comune a ONU şi a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), informează AFP, citată de Mediafax.

„Până în prezent, Guvernul sirian a cooperat total pentru a susţine activitatea primei echipe şi misiunea comună ONU-OIAC", a precizat şefa misiunii, Sigrid Kaag, la Damasc.

„Ratificând Convenţia privind armele chimice, Guvernul sirian şi-a arătat angajamentul faţă de misiunea" de distrugere a armelor chimice ale ţării, a adăugat Kaag.

O echipă de inspectori a ajuns la începutul lui octombrie în Siria pentru a superviza aplicarea rezoluţiei 2118 a Consiliului de Securitate, care ordonează distrugerea arsenalului chimic sirian până la jumătatea lui 2014.

„Termenele sunt o provocare", a recunoscut Kaag într-un comunicat.

Rezoluţia a fost adoptată în urma unui acord ruso-american privind distrugerea arsenalului chimic sirian, care a îndepărtat ameninţarea unui atac american, conturată după atacul chimic imputat regimului din 21 august din apropiere de Damasc.

×
Subiecte în articol: Siria arme chimice Damasc
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close