Antena 3 CNN Externe Şeful celei mai mari bănci din Canada se retrage cu o pensie uriaşă. Va primi 2,2 milioane de dolari pe an

Şeful celei mai mari bănci din Canada se retrage cu o pensie uriaşă. Va primi 2,2 milioane de dolari pe an

Şeful celei mai mari bănci din Canada se retrage cu o pensie uriaşă. Va primi 2,2 milioane de dolari pe an
de S.T.    |    24 Feb 2014   •   11:16

Ed Clark, directorul general al Toronto-Dominion, cea mai mare bancă din Canada după active, se va retrage la 1 noiembrie cu o pensie anuală de 2,5 milioane dolari canadieni (2,2 milioane dolari SUA), scrie Mediafax, citând Bloomberg.

Clark (66 de ani) va ieşi la pensie la 1 noiembrie, după ce a petrecut aproape 14 ani la conducerea instituţiei de credit. Pensia primită de acesta conform contractului de muncă îi va reveni soţiei sale în caz de deces.

Pensia a fost calculată utilizând media anuală a salariului lui Clark în perioada de 36 de luni când a fost cel mai bine plătit în cariera sa, la care se adaugă un procent fix stabilit în 2010, a anunţat banca.

Clark lucrează la Toronto-Dominion începând din anul 2000 şi a preluat funcţia de CEO în 2002. Cel mai important proiect al său la conducerea băncii a fost extinderea în SUA, în care a investit 25 miliarde de dolari.

×
Subiecte în articol: banca
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close