Antena 3 CNN Externe Senatul Poloniei adoptă în unanimitate o rezoluție privind aderarea Ucrainei la UE prin procedură accelerată

Senatul Poloniei adoptă în unanimitate o rezoluție privind aderarea Ucrainei la UE prin procedură accelerată

Senatul polonez a adoptat o rezoluție prin care susține dorința Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și cere tuturor statelor membre UE să susțină în mod solidar această solicitare, a informat miercuri site-ul parlamentului ucrainean.

Senatul Poloniei adoptă în unanimitate o rezoluție privind aderarea Ucrainei la UE prin procedură accelerată
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    09 Mar 2022   •   20:20

„Societatea ucraineană a dovedit, fără îndoială, că este pregătită să facă parte din Europa unită și este gata să plătească cu sânge pentru devotamentul față de valorile europene. Soldații ucraineni, protejând granițele țării lor, apără întreaga Europă", se arată în document.

Site-ul parlamentului ucrainean, citat de agenția de presă ucraineană Interfax, mai relatează că Senatul polonez a menționat în rezoluția sa și acțiunile brutale la care Federația Rusă recurge în războiul împotriva poporului ucrainean.

„Metodele barbare – uciderea civililor, inclusiv a copiilor, distrugerea școlilor, spitalelor, bisericilor și valorilor culturale – dezonorează statul rus și forțele sale armate”, spun senatorii polonezi.

Vicepreședintele Radei Supreme, Olena Kondratiuk, a mulțumit Senatului polonez pentru sprijinul acordat.

 

×
Subiecte în articol: Polonia Ucraina Rusia
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close