Antena 3 CNN Externe Serviciile ucrainene de securitate anunţă că a arestat un grup de "sabotori" şi a confiscat arme, în estul Ucrainei

Serviciile ucrainene de securitate anunţă că a arestat un grup de "sabotori" şi a confiscat arme, în estul Ucrainei

Serviciile ucrainene de securitate anunţă că a arestat un grup de "sabotori" şi a confiscat arme, în estul Ucrainei
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
05 Apr 2014   •   21:00

Serviciile ucrainene de securitate (SBU) au anunţat sâmbătă că au arestat un grup de 15 "sabotori" şi au confiscat arme în regiunea Lugansk (est), la frontiera cu Rusia, scrie AFP.
   
Grupul plănuia, se arată într-un comunicat postat pe site-ul SBU, să atace joi, pe 10 aprilie, o clădire care aparţine administraţiei locale şi să "sperie populaţia" cu arme şi explozivi.
   
Serviciile de securitate afirmă că au confiscat 300 de puşti de asalt, un lansator de grenade antitanc şi diverse tipuri de grenade.
   
SBU nu a oferit precizări cu privire la o eventuală afiliere politică a grupului.
   
Regiunile din estul Ucrainei, situate în apropiere de Rusia şi populate de numeroşi rusofoni, s-au confruntat cu tensiuni de la îndepărtarea de la putere, la sfârşitul lui februarie, a preşedintelui prorus Vikto Ianukovici, în urma unor manifestaţii proeuropene.
   
Unele au evocat posibilitatea organizării unor referendumuri asemănătoare celui nerecunoscut de către noua putere ucraineană şi occidentali, care a condus la anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.
 

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close