Antena 3 Externe Europa e în alerta! Statul Islamic vrea să comită „atacuri enorme şi spectaculoase”

Europa e în alerta! Statul Islamic vrea să comită „atacuri enorme şi spectaculoase”

de S.T.    |    07 Mar 2016   •   17:53
Europa e în alerta! Statul Islamic vrea să comită „atacuri enorme şi spectaculoase”
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Gruparea Statul Islamic are ambiţia să comită „atacuri enorme şi spectaculoase”, în contextul în care jihadiştii îşi extind ţintele şi vizează modul de viaţă occidental, avertizează comandantul unităţii de luptă împotriva terorismului din cadrul Scotland Yard, relatează AP în pagina electronică.

Statul Islamic - care viza iniţial ţinte militare şi din cadrul poliţiei - plănuieşte acum să-şi extindă acţiunile la noi obiective, a declarat luni pentru presă comisarul adjunct Mark Rowley din cadrul Poliţiei Metropolitane.

„Avem de-a face cu o grupare teroristă care are ambiţii mari (să comită) atacuri spectaculoase, nu doar de tipul celor pe care le-am dejucat până în prezent”, a avertizat el.

Gruparea se schimbă, a subliniat Rowley.

Gruparea încearcă să aducă jihadişti antrenaţi în Siria - în nordul Europei - cu scopul de a comite atacuri, a avertizat comisarul adjunct.

×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close