x close

Siria a înregistrat pierderi de aproape 18 miliarde dolari în sectorul petrolier, din cauza războiului civil

de M.Z.    |    12 Noi 2013   •   19:56
Siria a înregistrat pierderi de aproape 18 miliarde dolari în sectorul petrolier, din cauza războiului civil 418 Foto: syria-oil.com

Siria a înregistrat pierderi de peste 17 miliarde de dolari în sectorul petrolier, din cauza războiului civil declanşat în martie 2011, potrivit datelor Companiei siriene a petrolului, citate de publicaţia Techrine.

"Pierderile directe şi indirecte se ridică la 17,7 miliarde de dolari", a scris publicaţia, potrivit Mediafax.

În luna august, autorităţile siriene au anunţat că au subvenţionat industria petrolieră cu peste 560 de milioane de dolari, în ultimele şase luni.

Pierderile directe sunt de 2,4 miliarde de dolari, iar cele indirecte, provocate să scăderea producţiei şi încapacitatea de a efectua livrările, se ridică la 15,3 miliarde de dolari.

Producţia de ţiţei a Siriei a scăzut cu 90% de la declanşarea conflictului intern, în martie 2011, din cauza sancţiunilor internaţionale şi a faptului că instalaţiile de producţie se află sub controlul rebelilor.

În prima jumătate a acestui an, producţia de petrol a ţării a ajuns la 39.000 de barili pe zi, faţă de 380.000 de barili pe zi la jumătatea lui martie 2011, potrivit datelor oficiale.

Înainte de război, producţia de ţiţei era cea mai importantă sursă de valută a ţării.Citeşte mai multe despre:

Siria razboi civil
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati