Antena 3 Externe Siria a trimis OIAC o primă listă cu arsenalul său de arme chimice

Siria a trimis OIAC o primă listă cu arsenalul său de arme chimice

de M.T.    |    20 Sep 2013   •   17:33
Siria a trimis OIAC o primă listă cu arsenalul său de arme chimice

Siria a trimis o primă listă cu arsenalul său de arme chimice, a anunţat, vineri, Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC), potrivit AP şi AFP, citate de Agerpres.

„Declaraţia iniţială” privind programul de arme chimice al Siriei este în curs de analizare de către divizia de verificare a OIAC, a precizat Michael Luhan, purtătorul de cuvânt al organizaţiei.

Luhan a ţinut totodată să declare că OIAC nu va furniza detalii privind conţinutul listei trimise de Siria.

Tot vineri, OIAC a anunţat că reuniunea de duminică de la Haga, consacrată distrugerii armelor chimice siriene, a fost amânată.

AFP citează surse diplomatice care susţin că textul care urma să servească drept bază de lucru în cadrul acestei reuniuni, şi care face obiectul discuţiilor dintre americani şi ruşi, nu este gata.

Reuniunea OIAC, amânată de mai multe ori, trebuie să permită celor 41 de state membre ale consiliului executiv al organizaţiei să analizeze aderarea Siriei la Convenţia privind interzicerea armelor chimice şi începerea programului de distrugere a arsenalului său chimic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close