x close

Siria acuză Egiptul de "iresponsabilitate" după ce Cairo a întrerupt "definitiv" relaţiile cu Damascul

de G.S.    |    16 Iun 2013   •   16:23
Siria acuză Egiptul de "iresponsabilitate" după ce Cairo a întrerupt "definitiv" relaţiile cu Damascul 416 Foto: Agerpres/AP
Regimul preşedintelui Bashar al-Assad a acuzat duminică Egiptul de un act "iresponsabil" la o zi după ce preşedintele Mohamed Morsi a anunţat o întrerupere "definitivă" a relaţiilor cu Damascul, relatează AFP, conform Mediafax.
"Republica arabă siriană condamnă poziţia iresponsabilă a lui Morsi (...) care s-a alăturat clicii de complotişti conduse de Statele Unite şi Israel împotriva Siriei", a afirmat un oficial sirian citat de agenţia oficială Sana. 
Preşedintele egiptean, Mohamed Morsi, a anunţat sâmbătă că a întrerupt "definitiv" relaţiile cu regimul din Siria, ţară devastată de un război civil sângeros. 
Egiptul "a decis astăzi să rupă definitiv relaţiile cu regimul sirian actual, să închidă ambasada actualului regim din Egipt şi să îl cheme pe însărcinatul său cu afaceri" de la Damasc, a declarat şeful statului în faţa a mii de islamişti reuniţi pe un stadion din Cairo pentru o conferinţă de "Susţinere a Siriei".
 

Citeşte mai multe despre:

Egipt Siria Cairo Damasc
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati