Antena 3 CNN Externe Siria acuză Egiptul de "iresponsabilitate" după ce Cairo a întrerupt "definitiv" relaţiile cu Damascul

Siria acuză Egiptul de "iresponsabilitate" după ce Cairo a întrerupt "definitiv" relaţiile cu Damascul

Siria acuză Egiptul de "iresponsabilitate" după ce Cairo a întrerupt "definitiv" relaţiile cu Damascul
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
16 Iun 2013   •   16:23
Regimul preşedintelui Bashar al-Assad a acuzat duminică Egiptul de un act "iresponsabil" la o zi după ce preşedintele Mohamed Morsi a anunţat o întrerupere "definitivă" a relaţiilor cu Damascul, relatează AFP, conform Mediafax.
"Republica arabă siriană condamnă poziţia iresponsabilă a lui Morsi (...) care s-a alăturat clicii de complotişti conduse de Statele Unite şi Israel împotriva Siriei", a afirmat un oficial sirian citat de agenţia oficială Sana. 
Preşedintele egiptean, Mohamed Morsi, a anunţat sâmbătă că a întrerupt "definitiv" relaţiile cu regimul din Siria, ţară devastată de un război civil sângeros. 
Egiptul "a decis astăzi să rupă definitiv relaţiile cu regimul sirian actual, să închidă ambasada actualului regim din Egipt şi să îl cheme pe însărcinatul său cu afaceri" de la Damasc, a declarat şeful statului în faţa a mii de islamişti reuniţi pe un stadion din Cairo pentru o conferinţă de "Susţinere a Siriei".
 

×
Subiecte în articol: Egipt Siria Cairo Damasc
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close