Antena 3 CNN Externe Siria ameninţă cu un nou conflict, după atacurile israeliene. Va răspunde “la momentul oportun”

Siria ameninţă cu un nou conflict, după atacurile israeliene. Va răspunde “la momentul oportun”

Siria ameninţă cu un nou conflict, după atacurile israeliene. Va răspunde “la momentul oportun”
de M.Z.    |    06 Mai 2013   •   21:54
Siria a atenţionat că va alege momentul potrivit pentru a răspunde raidurilor desfăşurate în ultimele zile de Israel asupra teritoriului său, a declarat luni, la Beirut, un responsabil politic sirian apropiat regimului de la Damasc.
 
''Siria va răspunde agresiunii israeliene, dar va alege momentul oportun pentru a face acest lucru. Acest lucru nu se va întâmpla imediat, deoarece Israelul este în stare de alertă, a avertizat responsabilul citat, potrivit AFP.
 
"Vom aştepta, dar vom răspunde'', a adăugat sursa menţionată.   

Israelul a desfăşurat, vineri şi duminică, două raiduri în Siria, afirmând că vrea să împiedice un transfer de arme către mişcarea libaneză Hezbollah, aliată a Damascului şi Teheranului.
 
Potrivit Siriei, statul evreu a atacat în noaptea de sâmbătă spre duminică trei poziţii militare la nord-vest de Damasc, cu rachete lansate din avioane venite din Israel prin Liban.

Cel puţin 42 de militari sirieni au fost ucişi, iar alţi aproximativ 100 sunt de negăsit, după raidul israelian care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică împotriva a trei poziţii militare situate la nord de Damasc, a anunţat o organizaţie neguvernamentală.

 
Citeşte şi UE, îngrijorată de conflictul sirian: Lansăm un apel urgent, pentru a găsi o soluţie politică



×
Subiecte în articol: Siria amenintari Israel morti Siria Siria Damasc
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close