Antena 3 Externe Site-urile agenţiei de presă Reuters, blocate în China

Site-urile agenţiei de presă Reuters, blocate în China

20 Mar 2015   •   15:53
Site-urile agenţiei de presă Reuters, blocate în China
Sursa foto: foto: valuewalk.com

Site-urile de ştiri ale agenţiei Reuters au fost blocate în China. Este vorba atât despre site-urile în limba chineză cât şi despre cele în engleză. Potrivit Reuters, nu este clar motivul pentru care utilizatorii din China au fost împiedicaţi să acceseze site-urile acestei agenţii internaţionale de presă. Reprezentanţii Reuters spun că site-urile unor organizaţii mediat au devenit inaccesibile, parţial sau în totalitate după publicarea unor materiale despre aspecte considerate sensibile de către autorităţile chineze.

Autoritatea de reglementare a internetului din China nu a oferit un răspuns imediat la solicitările transmise în scris privind oferirea de explicaţii în acest caz.
"Agenţia Reuters este angajată să practice un jurnalism echitabil şi corect în întreaga lume. Recunoaştem importanţa foarte mare pe care o au ştirile referitoare la China pentru toţi clienţii noştri şi sperăm că site-urile noastre vor putea fi accesate din nou în curând în această ţară", a declarat un purtător de cuvânt al Reuters, citat de huffingtonpost.com.
Reuters este divizia de ştiri a Thomson Reuters Corp. Compania furnizează şi informaţii financiare şi servicii de date în China. Aceste servicii continuă să fie disponibile în această ţară. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close