Antena 3 CNN Externe Situaţia continuă să fie marcată de confruntări în Ucraina. Aproape 8.000 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului

Situaţia continuă să fie marcată de confruntări în Ucraina. Aproape 8.000 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului

Situaţia continuă să fie marcată de confruntări în Ucraina. Aproape 8.000 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului
Sursa foto: Foto: Agerpres-EPA
de S.T.    |    08 Sep 2015   •   17:48

Aproape 8.000 de persoane au fost ucise de la începutul conflictului din estul Ucrainei, în aprilie 2014, conform unui nou bilanț făcut public marți de ONU, relatează AFP.

În total, 7.962 de persoane au fost ucise, iar alte 17.811 au fost rănite în aceste violențe, a anunțat în raportul său actualizat trimestrial Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului.

Numărul civililor uciși a crescut în ultimele trei luni din cauza bombardamentelor pe linia frontului, se subliniază în raport.

De la 16 mai și până la 15 august, numărul victimelor s-a dublat comparativ cu precedentele trei luni: cel puțin 105 persoane au fost ucise și 308 rănite, în timp ce bilanțul era de 60 de morți și 102 răniți între februarie și mai, a precizat Înaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului.

"Retragerea armamentului greu de pe linia de contact între grupurile armate și forțele guvernamentale rămâne parțială", notează observatorii ONU.

Majoritatea victimelor civile ale bombardamentelor au fost înregistrate în zonele aflate sub controlul separatiștilor, mai afirmă ONU.

Situația continuă să fie marcată de confruntări în zonele Donețk și Lugansk, alimentate de "afluxul continuu de combatanți străini și de arme sofisticate și de muniții provenite din Rusia", adaugă autorii raportului.

Înaltul Comisariat denunță de asemenea faptul că Rusia "a continuat să trimită convoaie de camioane vopsite în alb fără consimțământul deplin sau inspecția din partea Ucraina și fără ca destinația lor exactă și conținutul lor să poată fi verificate".


×
Subiecte în articol: Ucraina bilant
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close